Merhaba arkadaÅŸlar. Bu makalemiz for döngüsünü konu alacağız. Bu tür döngülerde 3 tane ifade kullanılır. Birinci ifademiz döngüye ilk girildiÄŸinde çalışır. Sonra ikinci ifadeye geçilir. İkinci ifademiz için en önemlisi diyebiliriz. Bu ifade döngünün gerçekleÅŸme ÅŸartını belirtir. Bu ifadeden hemen sonra eÄŸer ÅŸart saÄŸlanırsa 3. ifademiz iÅŸleme geçer. Bu ifade ile genellikle döngüyü kontrol etmek için kullanılan deÄŸiÅŸkenler üzerinde iÅŸlem yapılır. Yapılan bu iÅŸlem sonucunda eÄŸer ikinci ifade içindeki döngü ÅŸartı saÄŸlanırsa yine aynı ÅŸekilde çalışmaya devam edilir. Åžimdi örnek bir kod parçası yazalım.
for ( $i=1; $i <=10; i++ )Bu kod 1'den 10'a kadar olan sayıları alt alta yazdıracaktır. Åžimdi sadece çift olan sayıları yazdıralım if yardımıyla.
{
echo $i;
echo "<br>";
}
for ( $i=1; $i <=20; i++ )Burada 1 ile 20 arası çift sayıları ekrana yazdırdık. İf ÅŸartımızdaki 0 yerine 1 yazmış olsaydık tek sayıları ekrana yazdırmış olacaktık. Döngüler sayesinde veritabanında verileri listeletebiliriz ve daha bir çok iÅŸlemi yapabiliriz. En basite indirgeyerek anlatmaya çalıştım. Umarım anlatabilmiÅŸimdir. GörüÅŸmek üzere...
{
if ( $i % 2 == 0 )
{
echo $i;
echo "<br>";
} }
0 Yorum