Merhaba arkadaÅŸlar. Bu makalemizde foreach döngüsünü konu alacağız. Kısaca anlatmak gerekirse foreach döngüleri kullanılarak , dizi tipindeki deÄŸiÅŸkenlerin her bir elemanına eriÅŸim saÄŸlayabiliriz. Bu döngüler karşımıza iki farklı ÅŸekilde çıkar. Birinci kullanımda dizi tipindeki deÄŸiÅŸkenin eleman deÄŸeri, ikinci durumda ise indis ve eleman deÄŸeri alınır. Åžimdi kullanımlarına birer örnek verelim.
$gunler = array (1=>"Pazartesi",Burada foreach döngüsünün ilk kullanımına örnek verdik. Foreach döngüsü ile dizi elemanlarının her birini $deger deÄŸiÅŸkenine aktarıp ekrana yazdırdık. Döngü günlerin hepsi ekrana yazdırılana kadar devam eder. Hepsi ekrana yazdırıldığında döngüden çıkılır. Åžimdi ikinci kullanıma yukarıdaki örneÄŸimize benzer bir örnek yazalım.
2=>"Salı",
3=>"ÇarÅŸamba",
4=>"PerÅŸembe",
5=>"Cuma",
6=>"Cumartesi",
7=>"Pazar")
foreach ( $gunler as $deger )
echo $deger;
echo "<br>";
$bul = false;Bu örnekte döngümüz cumayı bulana kadar dönecektir. Bulursa ekrana sıra numarasını yani 5 yazacaktır. Bulamazsa bulunamadı ÅŸeklinde uyarı mesajı yazdırdık. Bir makalemizin daha sonuna gelmiÅŸ bulunmaktayız. Sonraki makalelerde görüÅŸmek üzere...
$gunler = array (1=>"Pazartesi",
2=>"Salı",
3=>"ÇarÅŸamba",
4=>"PerÅŸembe",
5=>"Cuma",
6=>"Cumartesi",
7=>"Pazar")
foreach ( $gunler as indis => $deger )
{
if ($deger == "Cuma")
{
$bul = true;
echo $indis;
}
}
if ( !$bul ) echo "Bulunamadı";
0 Yorum